Stanley Cup 2010

10.04.2010 20:00

V sobotu 10.4.2010 se konal další ročník miniturnájku ve volejbalových deblech Stanley Cup. Jako již tradičně hrálo se v tělocvičnách základní školy v ulici Ke kateřinkám na Jižním městě.

Dorazilo 10 dvojic a mezi nimi i dvojice z Nymburka - František Kokeš s partnerkou, která zpestřila jinak čistě pražskou sestavu. Ač účastníků nebylo mnoho o to vyšší byla kvalita. Jména jako Jiří Pavelka (Baterka) a Železňák mnohonásobní mistři republiky, Petr Pavleka (Galapetr), který ze svým bratrem vytvořili téměř neporazitelnou dvojici v mužských deblech a vítěz loňského DASHWOODu Roman Kubíček patří k velkým jménům v českém deblu. A to nemluvím o jejich neméně významných spoluhráčkách jako Zuzana Žižková či Gábina Železná, opět několikanásobné mistrně republiky v tomto sportu.

Mě (Stanley) bohužel na poslední chvíli onemocněly potenciální spoluhráčky (Jak Maťa tak i Petra) a tak jsem byl nucen si spoluhráčky "půjčovat". Počáteční zápasy jsem odehrál Gábinou, pak vypomohla Zuzka a Julie a závěr jsem dohrával se Simčou, která původně hrála s Petrem Pavelkou, ale ve čtvrtfinále tato dvojice vypadla v bratrovražedném duelu s Baterkou a Julii.

Do osmičleného pavouka se celkem překvapivě neprobojoval Rohlík (Petr Skalník). Omluvou mu ale je, že měl opravdu těžkou skupinu a navíc ho trápilo zranění steheního úponu.

Jako tradičně na tomto turnaji se uděluji cena " Big deblik" pro nejlepšího nepostupujicího. Vzhledem, k tomu, že Rohlík nemohl nastoupit k zápasu, tuto trofej získal Honza s partnerkou.

Po té co si Stanley poradil s Vildou, Baterka s bratrem Petrem, Roman s Frantou a Železňák s Bobanem vytvořily se semifinálové dvojice Stanley - Baterka, Roman - Železňák.

Zatímco Baterka si napravil reputaci ze skupiny, kde diky váhavému výkonu skončil až třetí, a celkem hladce porazil Stanleyho, Železňák se musel hodně snažit aby v těsném souboji pokořil Romana.

Finálový souboj tak sehráli velmi dobře se znající soupeři Železnák s Maželkou Gábinou proti Baterka s Julii. Tentokrát byla ve velmi napínavém souboji šťastnější rodina Železných a získala tak další pomyslný "Stanley Cup" do své sbírky.

Souboj o třetí místo byl ve znamení velkých zvratů. Hrál se jen na dva "hrané sety" a po té co Roman se Zuzkou první set vyhrál 10:4, zdálo se že není co řešit. K vítězství mu stačilo získat v druhém setu jen 5 bodů. V druhém setu ale Stanley se Simčou "vstali z mrtvých" a také díky neobvykle mnoha soupeřovým chybám vyhráli druhý set 10:1 a získali tak pro ně velmi krásné třetí místo.

Další fotky najdete v galerii.

 

StS.

 

Pořadí:
  1. Železňák + Gábina
  2. Baterka + Julie
  3. Stanley + Simča & (Gábina, Zuzka, Julie)
  4. Roman + Zuzka