Dashwood na Dobešce 2011

06.10.2011 02:05

1. října 2011 se konal na Dobešce tradiční turnaj v mixovaných deblech DASHWOD 2011. Jak je vidět místo konání turnaje tentokrát nekorespondovalo se samotným jménem turnaje. Na osadě DASHWOOD letos bohužel zasáhly přírodní živly a voda odplavila jedno z hřišť a tak jsme byli nuceni turnaj přesunout. Naštěstí na Dobešce to všichni dobře známe a zázemí je tam neméně kvalitní. Dokonce spodní hřiště pod skalou velmi připomíná Dashwodskou skálu.

V tento na debly celkem pozdní termín se sešla slušná účast osmi dvojic, převážně z Prahy, ale přivítali jsme i jeden pár z Nymburka - Franta s Naďou (Kokos jako vždy neorazil).

Nejprve se hrály skupiny. Nasazeni byly dvojice Železňák + Jana a Baterka Julie. Obě dvojice své skupiny vyhrály i když Baterka ztratil se Stanleym a Terezou jeden set a dokonce na body zápas prohrál, což ovšem v konečném součtu nehrálo žádnou roli. Na druhých místech se umístily dvojice Rohlík + Blanka (skupina A) respektive Ježek + Gábina (skupina B).

Času bylo dost a tak po skupinách všichni postupovali do "vratného" pavouka. Kdo tento systém zná ví jak je zrádný a náročný. Nakonec ale vítězové skupin i druzí v pořadí potvrdili svoji výkonnost a probojovali se do vzájemného semifinále. Velmi napínavý souboj sehráli Rohlík se Železňákem, kdy už se zdálo, že Rohlík dosáhne svého životního úspěchu, ale nakonec to opět dopadlo jako vždy a Železňák slavil úspěch. Rohlík s Blankou si pak alespoň spravili chuť v souboji o třetí místo s Ježkem a Gábinou, kteří mezitím prohráli s Baterkou a Julií, a získali tak zaslouženě bronzovou medaili. Finále bylo vlastně takovým opakováním jarního finále Stanley Cupu (akorát Železňák měl tentokrát jinou partneku) a výsledek byl také stejný. Opět zvítězil nestárnoucí Železňák s Janou a připsal se tak další vítězství do své bohaté sbírky!!

 

Fotky z akce najdete v galerii

 

  1. Železňák + Jana
  2. Baterka + Julie
  3. Rohlík + Blanka
  4. Ježek + Gábina