DASHWOOD 2010 - výsledky a komentář

04.09.2010 20:00

4. září 2010 se odehrál další ročník již tradičního posezóního turnaje volejbalových deblů na osadě DASHWOOD. Za léta, co ho s Martinou pořádáme, si našel už několik stabilních příznivců i z naší deblové špičky. Tento rok jsme navíc mohli přivítat i několik nových a nadějných dvojic. Jako téměř vždy dorazil Mirek Železný (Fe), který tentokrát nehrál se svojí manželkou Gábinou, ale se svým 14ti letým synem Honzou. I tak tato dvojice patřila k horkým favoritům.

Největším favoritem všek tentokrát jistě byl Jiří Pavelka alias Baterka s partnerkou Julií. K těmto dvoum nasazeným dvojicím byla ještě nasazena třetí dvojice Bohumil Dudař a Míša Horáková, pro svoji vynikající současnou výkonost. K těmto nasazeným dvojicím byly dolosovány zbývající dvojice. Celkem se nás sešlo na DASHWOODu 13 dvojic, které si to o postup do finálového pavouka rozdaly ve třech skupinách.

Všechny nasazené dvojice potvrdily svoji roli favoritů a vyhrály s přehledem své skupiny. Ani v pavouku je až do semifinále nečekala žádná větší překážka. Zde samozřejmě už na sebe musely alespoň dvě nasazené dvojice narazit. Nakonec to "odnesla" dvojice Železný & syn, která ve velmi těsném souboji podlehla dvojici Bohumil Dudař a Míša Horáková a byla tak odsouzena k boji ve spodním pavouku o třetí místo. Jirka Pavelka s Julií naopak měli celkem pohodovou cestu do finále přes Stanleyho s Maťou.

Obě dvojice vypadnuvší v semifinále se nakonec po právu probojovaly i do malého finále o třetí místo. Zde opět jako již mnohokrát Mirek Železný ukázal svůj neobyčejný přehled a zkušenosti a zvítězil se svým synem Janem celkem hladce nad Stanleym s Maťou.

Za to souboj o první místo byl velice těsný. V napínavém finále, které se dohrávalo téměř za tmy, nakonec vybojovala vítězství zkušenější dvojice Jiří Pavelka s Julií. Pro Bobana s Míšou však i druhé místo je jistě úspěchem na takto silně obsazeném turnaji.

 

Fotky z celé akce najdete v galerii.

StS

Pořadí:

  1. Baterka + Julie
  2. Boban + Míša
  3. Železňák & syn
  4. Stanley & Maťa